Despre mine

O scurtă prezentare despre mine.

Mă numesc Curagău Pavel. Sunt născut în data de 15.09.1989 în oraşul Nisporeni, Republica Moldova.

De mic copil am pasiunea da a desena si a îmi lasa vizbil gândurile si sentimentele pe orice fel de suport. La vârsta de 6 ani am început sa desenez pe suprafeţe destul de mari şi nici nu ştiam bine sa scriu. Mama de atunci a observat talentul meu faţa de artă şi ma înscris la şcoala de are plastice pentru copii din oraşul Nisporeni, Republica Moldova. Am absolvit cu brio şcoala de arte plastice şi la final profesorul meu d-nul Mihai Bortă, directorul acestei şcoli mi-a înmânat certificatul de cel mai înalt grad.

Am continuat studiile în domeniul artei la România. În anul 2005 am intrat la Liceul de Artă “George Apostu” din Bacău, România. Am studiat 2 ani la secţia pictură monumentală sub conducerea profesorului Aurel Stanciu şi apoi m-am transferat la secţia grafică, avându-l ca profesor pe graficianul Ovidiu Marciu, persoana care mi-a însuflat dragostea pentru desen şi grafica de şevalet. În paralel cu liceul eram voluntar la Clubul de Ecologie şi Turism “ADEPT ECO” preşedinte fiind domnul Lupu Remus, iar acolo frecventam cursurile de fotografie cu fotograful Dan Mitruţ. De atunci am simţit ca fotografia este ceva care facea parte din mine şi mă completeaza. Aceşti ani au fost cei mai productivi din punct de vedere artistic, atunci am fost premiat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, dar cea mai mare reuşita am avut-o la OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE ARTE VIZUALE, ARHITECTURĂ ŞI ISTORIA ARTELOR unde m-am clasat pe locul 3 pe ţara doi ani consecutivi, 2008 la Bacău şi 2009 la Târgu-Jiu. Iar în anul 2008 am luat distincţia pentru cel mai bun desenator la aceeaşi Olimpiada oferită de primarului Bacăului, d-nul Romeo Stavarache.

Cu aceste premii am intrat fară admitere în anul 2009 la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, secţia grafică unde învaţ şi în prezent.

În anul 2010 am participat în cadrul universitaţii la o preselecţie pentru a pleca cu Programul Erasmus un semestru la o facultate din Polonia. În urma selecţie am obţinut aceasta bursă la universitatea unde mi-am dorit ”Akademia Sztuk Pięknych we Wrocławiu” Polonia.

(În aceasta bibliografie nu sunt incluse multe distincţii, expoziții şi participări la diverse tabere de specialitate.)